Los Esqueiters + (los pupilos)(2014)

“Esqueiters” és l’aproximació fonètica a la paraula skaters i ens remet als títols d’algunes obres clàssiques: Los Persas, Las Suplicantes, Las TroyanasLos Esqueiters. Totes elles amb els trets característics de la tragèdia grega: la presentació d’un conflicte universal i l’acceptació d’aquest a través d’una catarsis.

Aquesta tragèdia neix de la voluntat d’assolir un estat quasi bé impossible: ser o sentir-nos lliures. Tot comença amb la trobada de dos grups que persegueixen aquest objectiu comú. Uns skaters, perpetus viatjants que redefineixen l’entorn urbà i confien en la força del moviment per alliberar-se i uns pensadors del Renaixement, ments il·lustrades que confien en la força de les idees per conquerir la llibertat.

La peça, com ho ha estat el procés, és un exercici d’intercanvi, d’aproximació entre allò instintiu i allò racional, allò efímer i allò etern, allò contemporani i allò clàssic.

LOS PUPILOS
Una versió ampliada de l’espectacle proposa fer l’intercanvi extensible als skaters de la ciutat on té lloc la representació. Després d’unes jornades de treball amb un grup de patinadors residents, aquests passen a formar part integrant de la companyia assumint el rol del cor.
En el difícil camí per trobar la llibertat, aquests skaters esdevenen els nostres pupils.

Direcció i dramatúrgia Nao Albet i Marcel Borràs amb la col.laboració de Juan Miranda / Creació i Intèrpretació Kristina Westad, Alfredo Baccetti, Michael Diligent, Dallas Bailey , Nao Albet i Marcel Borràs / Composició musical Nao Albet i Marcel Borràs a partir de les composicions de BadBadNotGood / Escenografía Max Glaenzel / Coreografía Anna Hierro, Nao Albet i Marcel Borràs / Disseny I·lluminació Lluís Martí / Disseny Video Oslo Albet i Miquel Díaz / So i sombra Oslo Albet / Construcció escenografia Xarli i Ou / Construcció rampa Anagrama / Fotografia Felipe Mena / Fotografia programa de mà Clàudia Serrahima / Producció executiva: Anabel Labrador / Coproducció: Grec 2015 Festival de Barcelona, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Temporada Alta – Festival de Tardor de Catalunya, Girona-Salt, La Brutal and Théâtre de l'Archipel de Perpignan (Fr).