Mammón(2015)

“Disputes d’odi i de sang tot anhelant supremacia, tots morts jaureu al fang quan el sol acomiadi el dia.”

Prop de l’antiga Khalpe (l’actual Alep), al bell mig d’una vall plena de coves a vessar de pedres precioses, dues famílies conviuen en harmonia, admirant la bellesa natural d’aquests minerals tal com els nens contemplen el caminar d’un cavall: sense voler dominar-ne cap petjada. Però amb l’arribada d’un home misteriós, la pau és alterada i apareixen odis i rancúnies entre els hereus de cada família.
Mammó, que en arameu significa «riquesa» i en hebreu «tresor», és per als cristians el dimoni de l’avarícia i era pels fenicis el Déu de la bonança. El relat mitològic d’aquesta figura ens servirà per abordar la qüestió de la Síria actual, un país immers en una de les guerres més cruels del nostre segle.

Espectacle estrenat l'abril del 2015 al Teatre Lliure de Barcelona. Text i direcció Nao Albet & Marcel Borràs / intèrprets Nao Albet Javier Beltrán Paula Blanco Marcel Borràs Mima Riera Manel Sans /escenografia i vestuari Jose Novoa / caracterització Paula Ayuso / il·luminació Adrià Pinar / so Igor Pinto / realització documentalGuillermo A. Chaia / ajudant de direcció en pràctiques Gerard Guerra / meritori d’escenografia Marc Salicrú / producció executiva La Brutal / coproducció Teatre Lliure, La Brutal i Teatros del Canal (Madrid) / agraïments Joan Castellví, Vanessa Garcia, Oslo Albet i Juan Miranda